Tjeenz Wonen: “Een actief woonprogramma”

We zijn momenteel druk bezig met een woonlocatie in Roden en daar komt heel wat bij kijken! We gaan ons richten op een intensief woonprogramma met 24 uurs begeleiding waar “beweging” vanzelfsprekend voorop staat. We willen het programma laten aansluiten op onze Ervarend Leren Trajecten. In onze volgende nieuwsbrief meer over de inhoud.

Zoals het er nu naar uit ziet krijgen we begin april de sleutel. Dan begint eerst het klussen aan het “woonhuis”. In mei willen we dit woonhuis ingericht hebben voor 3 à 4 jongeren. Daarna willen we ons richten op het verbouwen van het aangrenzende bedrijfsgedeelte. Hier willen we nog twee woonvoorzieningen creëren met elk een eigen keuken, woonkamer en 3 slaapkamers. Op deze manier lijken de “woningen” het meest op de plek waar de jongeren na hun verblijf naar doorstromen en kunnen wij gebruik blijven maken van het groepsdynamisch werken (zoals tijdens onze “tochten”). 

Om deze begeleiding te bieden zijn we natuurlijk ook bezig met het optuigen van een enthousiast en sportief team. Een team jeugdhulpverleners die hun handen niet omdraaien voor een beetje beweging en avontuur!