Tjeenz Wonen

Tjeenz Wonen

BEGELEID WONEN, EN DAN NET EVEN ANDERS

Net als onze andere Ervarend Leren Trajecten is ook dit programma intensief, systeemgericht en volop in beweging.  Wij hebben twee afzonderlijke woningen met elk plek voor 5 jongens in de leeftijd van 15 t/m 23 jaar. Wij werken niet met een wachtlijst. Je hebt je eigen slaapkamer, en deelt met de medebewoners de toiletten, douche, keuken, woonkamer en tuin. Een zelfde setting als waarin jongeren voor het eerst zelfstandig gaan wonen.
We doen een groot beroep op eigen keuze, verantwoordelijkheid nemen en zelfstandigheid. Je hebt je eigen “woonprogramma” vol uitdagingen en leerpunten in een groepsdynamische setting en er is 24 uur per dag begeleiding en toezicht.
Het programma is gestoeld op “normaal” en normaal is vrij simpel; 8 uur slaap, gezond eten, dingen doen die je moet doen, focus op zaken die belangrijk voor je zijn, sporten en bewegen en natuurlijk ontspannen. Dus welke keus maak jij met je familie? Kies jij ervoor om even afstand te doen van de dingen die je gewend bent om te doen en op deze manier door te stromen naar een plek die bij je past. Dat kan zijn: terug naar huis, begeleid (kamer) wonen of helemaal zelfstandig.

Voor wie?

Het wonen bij Tjeenz is voor Jongens in de leeftijd van 15 t/m 23 jaar die het net even anders willen. Jongeren die in aanmerking komen en kiezen voor het “wonen” bij Tjeenz, gaan eerst (of zo snel mogelijk), mee met een Ervarend Leren (groeps)traject naar het buitenland. Dat is een stevige intake, en naar onze ervaring een goede start die zich direct weer terug verdient.

Het is van groot belang dat de jongere de mogelijkheid heeft om door te stromen en een zinvolle dagbesteding heeft. Doorstromen kan terug naar huis, richting zelfstandigheid of langdurige zorg.

Elk Traject bij Tjeenz start met een vrijblijvend Oriënterend gesprek met de jongere en zijn ouders/ verzorgers. Neem gerust contact op om een casus te bespreken, en kom een keer kijken in ons nieuwe pand.