Materiaal en paklijst

Al het materiaal dat nodig is om deel te nemen aan de tocht kan geleend worden van Tjeenz. Je hoeft dus geen specifieke materialen/spullen aan te schaffen. Regenkleding, slaapzakken, rugzakken, bergschoenen, kookspullen etc. hebben we allemaal te leen. Je moet alleen je eigen kleding en toiletspullen meenemen. Neem wel oude kleding mee die vies mag worden. Eigen schoenen lopen natuurlijk het lekkerst, maar dit moeten wel stevige wandelschoenen zijn die geschikt zijn om in ruig en bergachtig terrein te lopen. Bij twijfel, even vragen. Dan kun je een goede keuze maken. (geldt ook voor andere materialen van jezelf).

Om blaren te voorkomen adviseren wij wandelsokken i.p.v. sportsokken van katoen of van die hele dunne panty-sokjes. Voor broeken, truien en jacks adviseren wij om geen spijkerstof of dikke katoenen stoffen mee te nemen. Deze drogen nauwelijks als ze nat zijn en worden dan ook erg zwaar. Trainingsbroek, legging of fleece e.d. drogen sneller. Denk er aan dat het in de bergen sneller afkoelt. Zeker in de winter! meerdere laagjes kleren over elkaar isoleert beter dan 1 warme trui. Voor tochten in de winter is thermisch ondergoed een uitkomst.

Tijdens de 2e voorbereidingsavond gaan we de rugzak klaarmaken voor vertrek. Dan moet je dus die avond al je kleding en spullen die je tijdens het lopen bij je wilt hebben, meenemen. Het advies is om een pakketje reservekleding (broek, shirt, truitje) met een aantal (± 4) schone onderbroeken en sokken waterdicht te verpakken.

  •  2 x 1,5 literfles water om mee te koken (waar we starten met lopen is geen kraan!)
  • (legaal) zakmes, is handig maar niet verplicht.
  • Extra eten, snoep etc. (je moet het zelf tillen, het voedselpakket dat je van ons krijgt is in principe genoeg)
  •  In de winter een muts etc.  zomers een pet (zonnebril)
  • Toiletspullen (tandenborstel en tandpasta, etc.) Bij de drogist zijn mini/ reis verpakkingen te krijgen. Gel, shampoo of beautycase wordt een bende in de tas en heb je in het bos niet nodig.

Extra kleding of kleding voor de terugreis, shampoo, handdoek, kun je het beste op de vertrekdag in een sporttas achter in de bus leggen. Dan hoef je dat niet de hele week mee te tillen in je rugzak.

Op de vertrekdag heb je de kleding aan waarmee je de looptocht start. We komen ’s avonds laat aan in Polen en lopen direct het bos in. Zorg dan ook voor een goed lunchpakket en drinken voor de hele dag.

Locatie

Wij zitten in het Zuid-Westelijke deel van Polen, vlak bij de Tsjechische grens. Van Berlijn naar Wroclaw en dan recht naar beneden naar Klodzko. Tussen Klodzko en Ladek-Zdroj loopt een weggetje naar een klein dorpje Konradow. In het gebied rondom Konradow tot aan de Tsjechische grens verblijven wij. Google maar eens op Czarna Gora. Dit is het wintersportgebied waar wij lopen en heeft een webcam en weerbericht…

Verzekering

Voor alle deelnemers wordt een reisverzekering afgesloten waar een uitgebreide risicodekking in opgenomen is. Je hoeft dus niet een aparte reisverzekering af te sluiten om deel te nemen aan een traject.

Voor het thuisfront 

Tijdens ons verblijf in Polen enkel in noodgevallen of zeer dringende zaken contact op nemen. Omdat we regelmatig in een gebied verblijven waar wij slecht bereikbaar zijn kunt u het beste via een sms-bericht contact zoeken.

Regels en afspraken

1) Tijdens het programma ben je niet onder invloed en/of in het bezit van alcohol of drugs.

2) Op het moment van aanvang en tijdens het programma ben je niet in het bezit van telefoon en/of andere apparatuur. (Tijdens het gedeelte van het programma in Nederland bestaat de mogelijkheid telefoons etc. in te leveren. Bij vertrek naar het buitenland kan dit niet. Laat je telefoon thuis)

3) Op het moment van aanvang en tijdens het programma in het buitenland ben je niet in het bezit van contant geld, bankpassen of credit cards.

4) Tijdens het programma zijn de trainers van Tjeenz verantwoordelijk voor jou veiligheid en die van de groep in de breedste zin van het woord en nemen in het kader daarvan de eindbeslissing.

5) Wanneer wij constateren dat jij je niet kunt of wilt houden aan deze regels en afspraken zijn wij genoodzaakt om jouw programma met onmiddellijke ingang stop te zetten. Alle betrokkenen, inclusief je ouders, worden direct door ons op de hoogte gesteld.

Op bovengenoemde regels en afspraken is het Nederlands recht van toepassing.